Ceaiuri simple care vă scad glicemia instant

Indiferent dacă aveţi diabet sau sunteţi predispus la instalarea acestei boli, nivelul glicemiei din sânge este foarte important. La persoanele sănătoase hiperglicemia provoacă apariția diabetului şi pentru a nu ajunge acolo trebuie să ştie cum pot reduce glicemia când fac excese.

Există o serie de remedii naturiste, mai exact, ceaiuri care pot scădea nivelul de zahăr din sânge, fără a fi nevoiți să apelăm la medicamente.

Ceaiul negru este recomandat în această afecțiune, reducând semnificativ nivelul de zahăr din sânge, dar va scădea și nivelul de colesterol.

Ceaiul verde consumat cu regularitate va scădea nivelul de zahăr din sânge, îl va menține în limite. Ceaiul verde este foarte bun pentru cei care vor să slăbească, însă nu e recomandat persoanelor predispuse la anemie, deoarece scade hemoglobina. Unui bolnav de diabet, ceaiul verde îi va scădea tensiunea arterială, care este, de cele mai multe ori, asociată cu diabetul.

Ceaiul de coriandru este recomandat și ideal în reglarea nivelului de zahăr din sânge, dar va ajuta și activitatea ficatului și a rinichilor ce sunt afectate de hiperglicemie.

Ceaiul de mușețel are capacitatea de a ameliora și chiar preveni simptomele hiperglicemiei, încetinind absorbția glucozei în organism, dar scade și rata de absorbție de amidon din alimentație.

Ceaiul de urzică stimulează producția de insulină și astfel va scădea nivelul de glucoză din sânge.

Ceaiul de portocale va îmbunătăți activitatea celulelor care produc insulina.

Ceaiul din frunze de nuc este considerat unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru ameliorarea hiperglicemiei, însă el are și puternice efecte diuretice, îmbunătățind funcționarea rinichilor.

Ceaiul din teci de fasole este ideal pentru scăderea glicemiei, stimulează rinichii, fiind și un bun diuretic.

Ceaiul de scorțișoară este foarte eficient în scăderea hiperglicemiei. Ceaiul din frunze de zmeur este capabil să scadă nivelul de zahăr din sânge.

Ceaiul de afin negru scade nivelul glicemiei și colesterolul, reducând riscul de producere a infarctului, persoanelor care au diabet, va îmbunătăți vederea celor care suferă de hiperglicemie sau diabet.

Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: