Sugestii pentru decorarea camerei bebelușului tău

Prima ta minune trebuie să vină pe lume în curând și îți dorești să-i decorezi camera din timp? Vrei să găsești soluții care să-ți permită să te încadrezi în bugetul propus? În continuare îți oferim câteva sugestii interesante de decorare.

În ceea ce privește modalitatea prin poți face rost de banii necesari în cazul în descoperi că vei depăși bugetul alocat decorării, solicită un împrumut rapid și amenajează camera bebelușului tău așa cum dorești. Împrumutul poate fi o soluție potrivită în astfel de situații.

  • Alege o comodă pentru înfășat
  • Trebuie să te asiguri că bebelușul tău e în siguranță în orice moment, mai ales atunci când îl schimbi. Pentru a evita ca acesta să cadă în timp ce cauți un scutec sau haine de schimb, investește într-o comodă pentru înfășat. Aceasta are sertare sau rafturi pe care poți așeza toate cele necesare pentru schimbatul bebelușului: șervețele, scutece, creme, schimburi etc., astfel încât acestea să-ți fie la îndemână.

  • Folosește vopsea lavabilă pentru pereți
  • Când decorezi camera nou-născutului este bine să fii prevăzător și să anticipezi faptul că la un moment dat vor apărea pete de pereți, din diverse motive. Alege să dai pereții cu vopsea lavabilă pentru a putea să-i cureți mai ușor atunci când e nevoie.

  • Decorează camera astfel încât să poți face întuneric oricând
  • Decorarea camerei în așa fel încât să poți simula că este noapte la orice oră este foarte practică. Poți crea acest efect cu draperii sau jaluzele opace. În acest fel vei putea crea un mediu foarte plăcut pentru ca nou-născutul să doarmă cât mai bine.

    O altă opțiune interesantă este achiziționarea unei lămpi de veghe cu proiector și senzor de sunet care activează funcțiile aparatului dacă detectează plânsul bebelușului, ajutându-l să se liniștească.

  • Alege o tematică pentru decor
  • Alege o tematică pentru a decora cu ușurință camera bebelușului, mai ales dacă nu ai noțiuni avansate de design interior. Vei decora mult mai ușor camera dacă alegi o tematică pe gustul tău.

  • Folosește picturi murale
  • Picturile murale sunt ieftine și distractive și adaugă un strop de culoare în camera nou-născutului. Alege-le în funcție de tematica pe care ai ales-o pentru decor. În prezent, găsești în magazine o gamă variată de foto murale pentru copii, care mai de care mai jucăușe.

  • Ordinea este importantă
  • Atunci când decorezi camera nou-născutului este important să te asiguri că totul este la locul său pentru a evita să te împiedici când ridici sau te plimbi cu copilul prin cameră. Pentru asta, folosește cutii sau cufere, foarte utile pentru depozitarea jucăriilor, animalelor de pluș și a altor lucruri destinate copilului.

  • Cumpără un mini pătuț
  • Dacă încăperea nu este prea mare, ideea de a cumpăra un mini pătuț în loc de un pătuț normal este foarte practică. Aceste pătuțuri mici ocupă mai puțin spațiu decât pătuțurile convenționale și sunt, de asemenea, mai ieftine. Unele sunt pliabile, iar altele pot fi transformate chiar și într-un pat mic, potrivit pentru un copil cu vârsta între 2 și 8 ani.

  • Folosește culori deschise pentru a crea un spațiu aerisit
  • Camera copilului trebuie să fie un loc plăcut, aerisit și liniștit. Pentru a crea atmosfera potrivită, alege piese de mobilier și obiecte decorative în nuanțe pastelate. Acestea induc o stare de bine și de relaxare.

    Nu folosi culori puternice pentru acest spațiu căci ele pot avea un efect contrar așteptărilor tale. În cazul în care tonurile puternice sunt folosite pentru a contura imprimeurile haioase de pe tapet, pentru tapițerie ori vreun obiect decorativ, fă-o cu moderație, astfel încât rezultatul final să nu pară încărcat.

  • Folosește cadouri și suveniruri de la rude și prieteni
  • Japonezii cred că obiectele au suflet. Pentru orice eventualitate, nu strică niciodată să incluzi în decorul camerei copilului obiecte care i-au fost dăruite de oamenii apropiați. Sunt lucruri care îți vor transmite bucurie de fiecare dată când intri în cameră pentru a schimba bebelușul sau a-l pune în pătuț.

  • Alege covorul potrivit
  • Cu siguranță, atunci când te gândești la covoare pentru copii, automat îți vin în minte culori vesele și imprimeuri jucăușe. Însă, atunci când trebuie să alegi unul potrivit pentru camera bebelușului tău, ia în calcul și alți factori precum durabilitatea și rezistența la pete, grosimea pentru a-ți proteja copilul de eventuale căderi și lovituri, cât și materialul din care este realizat. Alege un covor moale și pufos, dar asigură-te că este dintr-un material rezistent la pete și la trafic.

    Acestea sunt doar câteva sugestii de decorare pentru camera bebelușului tău. Sigur citindu-le ți-au venit în minte și alte idei. Dacă vrei să le pui pe toate în aplicare, dar nu-ți ajunge bugetul, solicită un credit rapid și apucă-te de treabă. Spor la decorat! 

    Vizualizări: 668

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Tendințe:

    Citește și: