Ce jucării preferă copiii la vârsta de 2-3 ani

Ce jucării preferă copiii la vârsta de 2-3 ani.

Pentru că un copil își dezvoltă noi abilități și învață multe lucruri în permanență, părinții trebuie să țină pasul cu ei și să adapteze activitățile acestuia. Începând cu vârsta de 2 ani, copilul își dorește să se implice în activitățile pe care le fac adulții din jurul lui, îl încântă ideea de independență, comunică prin propoziții simple și, deci, înțelege și ceea ce i se comunică.

Tot în această perioadă vei observa că se produc schimbări în modul de joacă al copilului. Începe să prefere joaca alături de alți copii sau de adulți, atât în aer liber cât și în interior, își manifestă independența și este atras de jocurile ce îi pun la contribuție imaginația.

Dacă vrei să cumperi o nouă jucărie pentru copilul tău sau mergi la o aniversare a unui copil de 2-3 ani, iată mai jos o listă cu jucăriile pe care le preferă în această perioadă:

Jocuri de ordonare și sortare

Cu cât sunt mai colorate, cu atât îi vor atrage atenția mai mult copilului. Aceste jocuri au rolul de a dezvolta abilitățile motorii fine, gândirea și concentrarea. Micuții sunt fascinați când vine vorba de procesul de potrivire a formelor și culorilor, motiv pentru care astfel de jocuri sigur îl vor ține ocupat o bună perioadă.

Jocuri de rol

În această perioadă îi poți observa cum imită comportamentul adulților și își doresc să se implice în activitățile lor. De aceea le plac foarte mult jucăriile de tipul bucătăriilor, seturile de curățenie, trusele de doctori sau de machiaj. La fel de încântați vor fi și de plușuri sau păpuși pentru că le permit să joace astfel de jocuri.

Jocuri interactive

În această categorie găsim, de exemplu, instrumentele muzicale. Culorile vii și sunetele cât mai variate îi încântă pe cei mici în această perioadă. Mai mult decât atât, instrumentele muzicale le dezvoltă simțul ritmului, îi ajută să recunoască sunetele, le îmbunătățește memoria și concentrarea. De asemenea, îi atrag și seturile de cartonașe senzoriale cu animale, fructe sau legume.

Puzzle-uri

Puzzle-urile sunt potrivite pentru copii de toate vârstele pentru că îi ajută să se dezvolte din foarte multe puncte de vedere. De exemplu, le îmbunătățește coordonarea mână-ochi, memoria și concentrarea. le dezvoltă logica și capacitatea de rezolvare a problemelor. Pentru copii de 2-3 ani este potrivit puzzle-ul incastru din lemn pentru că piesele pot fi apucate cu ușurință, iar materialul oferă siguranța copilului. Vezi gama de produse destinate copiilor de 2-3 ani pe care o ai la dispoziție pe evawoodtoys.ro și comandă-i copilului puzzle-ul potrivit în funcție de pasiunile lui.

Jucării Montessori

Copiii preferă renumitele jucării Montessori pentru că le oferă posibilitatea de a explora independent mediul înconjurător, ceea ce pe ei îi încântă foarte mult. Aceste jucării le dezvoltă capacitatea de gândire, memoria, îndemânarea, coordonarea mână-ochi și abilitățile motrice. Pe lângă toate aceste beneficii, sunt confecționate din lemn și vopsite cu culori ce nu pun în pericol sănătatea micuților. Cu siguranță alegerea unei astfel de jucării este printre cele mai bune!

În afară de preferințele pe care le au copiii la această vârstă, trebuie să ai în vedere și siguranța jucăriilor pe care le alegi, longevitatea acestora și valoarea educațională. Acești trei factori contează foarte mult pentru a evita accidentările copiilor, plictiseala și pentru a contribui în dezvoltarea armonioasă a micuților.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: