Sume infime încasate de recenzori

Recenzorii care au participat la Recensământ își vor primi banii! În total, aproximativ 20 de mii de cetățeni au fost implicați în acest proces, iar acum vor fi remunerați. În județul Gorj au fost recenzate 306.872 de persoane, reprezentând 101%, fiind printre județele cu cel mai mare procent din țară.

Recenzorii vor primi câte 7 lei pe chestionar, în cazul chestionarelor pentru recenzarea locuinţei și 3,5 lei pentru un chestionar de locuință.
Sumele au fost valabile atât la recenzarea faţă în faţă, cât şi la autorecenzarea asistată.

„Guvernul a adoptat astăzi hotărârea prin care sunt repartizate sumele necesare pentru a plăti cei aproximativ 20.000 de cetăţeni care s-au implicat în realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor. Potrivit primelor evaluări, este vorba de o economie de cel puţin 30 de milioane de lei faţă de fondurile estimate iniţial, această sumă urmând să fie distribuită celor care au contribuit şi merită mulţumiri în acest sens pentru realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Astfel, după aproape 6 luni de când au început să completeze primele chestionare, recenzorii vor fi recompensați financiar.

Vizualizări: 2,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: