Maioneză din avocado, gata în 5 minute

Maioneza clasică pe care o facem cu ouă poate fi înlocuită cu o maioneză specială din avocado. Este o reţetă de post dar poate fi la fel de bine folosită de cei care nu agreează ouăle şi vor totuşi să folosească maioneză pentru salate.

Maioneza de post din avocado este o maioneză fără ouă, care poate fi destul de densă, fină şi cu gust intens de avocado. Puteți adăuga după preferinţe ardei iute chili, muștar sau usturoi.

Ingrediente:

– 1 avocado foarte copt și moale (250 gr);

– 200 ml de ulei;

– 1 linguriță de zahăr;

– ½ linguriță de sare;

– 1-2 linguri de zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Tăiați avocado în jumătate pe lungime, îndepărtați sâmburele, scobiți pulpa cu o lingură și o transferați în vasul blenderului. Pasați puțin avocado cu lingura, adăugați zahăr, sare, zeamă de lămâie și pasați ingredientele cu blenderul vertical, cât să obțineți un piure. Turnați apoi uleiul, porniți blenderul la viteză medie și ridicați lent viteza.

Gustați maioneza și mai adăugați sare şi zeamă de lămâie, dacă e nevoie. Opțional, adăugați 1 linguriță de muștar și amestecați din nou cu blenderul, până la omogenizare. O puteți folosi pentru salate, tartine și aperitive. Maioneza se păstrează foarte bine la frigider.

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: