Surpriză pentru un profesor de la UCB de ziua lui

Dorel Chiriţescu, profesor la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a împlinit sâmbătă rotunda vârstă de 50 de ani. A primit de la soţie şi cele două fiice un tort cu imaginea primei pagini din „Dilema veche”, revistă de cultură la care Chiriţescu este colaborator.

Surorile Andreea şi Alexandra Chiriţescu sunt bine cunoscute în lumea mondenă din Târgu Jiu şi Bucureşti, una fiind actriţă şi cealaltă prezentatoare pentru cunoscute case de modă. Au mii de urmăritori pe facebook, care au putut vedea surpriza dulce pe care au pregătit-o tatălui lor. Un tort pe care a fost transpusă prima pagină din revista „Dilema veche”, unde titlul principal era „La mulţi ani, cel mai tare tată!”, însoţit bineînţeles de fotografia lui Dorel Chiriţescu.  Pe tort, o tabletă „dulce”, cu o altă imagine din revistă.

Cadru universitar la UCB, Dorel Chiriţescu este un vechi colaborator al revistei „Dilema veche”. În articolul publicat în luna septembrie, Chiriţescu abordează subiectul refugiaţilor. „Cine sînt aceşti oameni? Am simţit nevoia unei asemenea introduceri pentru a sublinia că aceşti oameni nu ne sînt inferiori şi nu trebuie să cădem în capcana rasistă de a-i judeca după formule fasciste despre superioritatea sau inferioritatea de rasă. Sînt oameni care trăiesc drama plecării de acasă într-un context intern extrem de violent, marcat de războaie şi revoluţii fără sfîrşit. Sînt oameni care au avut acces la informație, crescuţi în epoca comunicării planetare, și care știu, spre deosebire de părinţii lor, că există o parte a planetei unde oamenii trăiesc mult, în linişte, în pace şi prosperitate”, scrie Chiriţescu în articolul cu titlul “Adevărata problemă a Europei”.

chiritescu_50_ani

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: