SURSE: Cosmin Popescu, candidat la Senat!

PSD Gorj ar putea susţine pe colegiul 2 Senat un candidat din afara partidului! Informaţia a fost lansată în spaţiul public chiar de preşedintele filialei, Florin Cârciumaru, asta în condiţiile în care în jur de zece social-democraţi şi-au anunţat mai mult sau mai puţin oficial intenţia de a candida. Cârciumaru a dat publicităţii şi unul din numele din afara partidului, fostul deputat PDL Cosmin Popescu, în prezent independent din punct de vedere politic.

Surse politice susţin că liderii PSD Gorj i-au tatonat pe primari în privinţa omului pe care l-ar dori la Senat, după demisia lui Toni Greblă, încă din decembrie anul trecut. „Sondajul” a fost făcut la întâlnirea de sfârşit de an pe care autorităţile judeţene au avut-o cu primarii şi rezultatul a fost că primari de toate culorile politice l-au nominalizat pe Cosmin Popescu. Fostul deputat PDL a fost singurul parlamentar de Gorj care pe parcursul celor patru ani de mandat s-a implicat în rezolvarea problemelor din toate localităţile unde a fost solicitat, indiferent de culoarea politică a primarului şi fără să ţină cont dacă localitatea este de pe colegiul său sau nu. Popescu a fost nevoit să plece din partid, după ce a fost condamnat cu suspendare într-un dosar de favorizare a infractorului, legat de un alt dosar în care a fost condamnat fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog.

Cârciumaru: Toţi primarii l-au lăudat

Faptul că Popescu a fost dat la o parte de PDL i-a făcut pe mai mulţi primari democrat-liberali să nu mai susţină partidul la alegerile parlamentare din 2012. Ion Bârcă de la Turburea, primar PDL, a făcut campanie pentru candidatul PSD Scarlat Iriza, acesta fiind susţinut şi de Cosmin Popescu, după ce şi-a asumat continuarea unor proiecte începute de acesta. Colegiul 2 Senat cuprinde şi Colegiul 3 deputaţi care a fost reprezentat în parlament de Popescu.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat aseară la emisiunea Ora adevărului, pe TV Sud, că numele lui Cosmin Popescu este vehiculat de mai mulţi primari. „Se vehiculează acest nume, pentru că în dreptul lui sunt numai vorbe de laudă, numai aprecieri. Toţi primarii l-au lăudat, şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PDL”, a spus Cârciumaru. Acesta a adăugat că decizia va fi luată de conducerea partidului până duminică, iar luni la Bucureşti Ion Călinoiu va merge cu propunerea la preşedintele partidului, Victor Ponta.

PSD va lua mult mai multe nume în calcul atunci când va stabili candidatul. Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, două nume vehiculate până acum, au anunţat deja că nu candidează. Şi-au exprimat însă dorinţa Andrei Maioreanu, Elvira Şarapatin, Alecu Drăgoi şi Nelu Pavel, dar mai sunt vehiculate şi numele lui Bebe Ionică sau Ciprian Florescu.

CANDIDAŢI

Şi celelalte partide sunt în căutare de candidaţi. PDL ar putea propune candidatura preşedintelui Dan Vâlceanu sau pe cea a primarului din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. La PP-DD ar putea candida fostul preşedinte al filialei Cătălin Zamfira sau primarul de la Ţicleni Constantin Radu. Partidul Forţa Civică îl va propune cel mai probabil pe preşedintele filialei Ion Săvoiu. Liberalii vehiculează nume de la centru, cum ar fi Claudiu Săftoiu sau Dan Mihalache.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: