Detalii despre crima de la Baia de Fier. Fata ceruse ajutorul poliției

Noi detalii ies la iveală despre crima înfiorătoare de la Baia de Fier. Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, într-un dosar de omor şi lipsire de libertate în mod ilegal. Nesuportând ideea că a fost părăsit, băiatul şi-a ucis fosta iubită, o fată de 19 ani.

După miezul nopții, individul a luat-o cu forța pe fată dintr-o mașină. A înjunghiat-o cu un briceag, a urcat-o în autoturismul lui și a plecat spre Târgu Jiu.

„Suspectul, după o șicanare în trafic, noaptea trecută, în jurul orelor 00.00, a coborât din autoturismul său, s-a înarmat cu un cuțit tip briceag și în timp ce victima a încercat, pentru a-și asigura scăparea, să coboare din autoturismul în care se afla, împreună cu altă persoană, și să urce în alt autoturism, nu a reușit, iar suspectul a înjunghiat-o cu acel briceag, după care a urcat-o pe victimă în autoturismul său și a plecat cu aceasta spre Târgu Jiu. Faptele inițiale s-au petrecut pe raza localităților Baia de Fier”, a declarat Cristina Ciobanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai multe persoane au sunat la 112, după miezul nopţii, anunţând că are loc un conflict. Între timp, individul a reuşit să ajungă la Târgu Jiu, unde a parcat maşina în curtea locuinţei unui prieten, pe strada România Muncitoare. Acolo, pe bancheta din spate a maşinii, a fost găsită fata, decedată. „Aceasta prezenta mai multe plăgi înjunghiate în zone vitale care au condus în final la deces”, a mai spus Ciobanu.

Rudele victimei acuză autoritățile că nu au făcut nimic ca să o protejeze pe tânără. În urmă cu două luni, fata reclamase la poliţie faptul că era ameninţată de către fostul său iubit. 

„Pe data de 18 mai, tânăra, care locuia fără forme legale în comuna Baia de Fier, a depus o plângere in care sesiza că ar fi fost ameninţată de tânărul de 20 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Au fost efectuate activităţi pentru identificarea celui în cauză, dar a reieşit faptul că în această perioada se afla în străinătate”, a spus IPJ Gorj.

Tânăra urma să se înscrise la facultate și voia să studieze la Târgu Jiu.

actualizare:  ”Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă a suspectului C…, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. a) Cod penal, pentru 24 de ore, începând cu data de 15.07.2021, orele 12:00.

Cu privire la acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, reţinându-se că în noaptea de 14/15.07.2021, în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima M…, de sex feminin, în vârstă de 19 ani, cu care avusese în trecut o relaţie amoroasă, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, a procedat la urmărirea, cu autoturismul marca BMW, pe raza localităţilor Polovragi şi Baia de Fier, a autoturismului marca BMW în care se aflau victima şi un martor, încercând să determine oprirea acestuia în trafic prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase.

În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia.

Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuinţa unei alte persoane.

Prin apelul la numărul de urgenţă 112, efectuat la data de 15.07.2021 orele 00.23 o persoană (martor) a sesizat faptul că, în comuna Baia de Fier sat Cernădia jud. Gorj , are loc un conflict, precizând faptul că, un bărbat a coborât dintr-un autoturism marca BMW de culoare gri, fiind înarmat cu un cuţit şi se îndreaptă ameninţător spre o femeie.


Ulterior, la orele 00.26, aceeaşi persoană a revenit cu un alt apel la nr. de urgenţă 112, precizând faptul că, respectiva femeia fusese înjunghiată.

Prin apelul efectuat la aceeaşi dată, orele 00.30, la numărul de urgenţă 112, altă persoană a sesizat aceleaşi aspecte, menţionând că a încercat să urmărească autoturismul agresorului înarmat. Urmare a apelurilor la nr. de urgenţă 112, un echipaj de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Ordine Publică, a intervenit la locuinţa respectivă, din municipiul Târgu-Jiu, victima fiind găsită în interiorul autoturismului parcat în curtea locuinţei, pe bancheta din spate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni. Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reţinerea preventivă a acesteia sau punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate” a transmis Pachetul Județean.

Vizualizări: 81,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: