Șase polițiști gorjeni, judecați pentru tentativă de omor

Cinci poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi fostul şef al Poliţiei Novaci au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzaţi că au bătut un bărbat care era suspectat de ultraj şi că i-au provocat răni care i-au pus viaţa în pericol.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj. “În seara de 20 mai, în intervalul orar 21.00 – 23.00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv, în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Anchetatorii au precizat că victima a fost lovită în timp ce era încătuşată cu mâinile la spate.

"Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând MAI, cât şi în incinta sediului Poliţiei oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete de tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 - 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, a menţionat sursa citată.

Procurorii au mai transmis că prin aceste lovituri poliţiştii au dorit să afle anumite informaţii de la victimă.

"Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, a mai precizat comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Rechizitoriul îi vizează pe pe agenţii de poliţie Ionuţ Alin Buligan, Alexandru Cătălin Mihălcescu, Tudorel Vlăduţ Rovenţa, Alexandru Constantin Popescu şi şeful dispozitivului de intervenţie agent principal Ilie Cosmin Anica.

Vizualizări: 3,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: