Sute de angajați ai CE Oltenia au murit în cinci ani

Sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia și-au pierdut viața în ultimii 5 ani, imediat după ieșirea la pensie sau puțin înainte. Doar anul acesta au murit 7 persoane, motivul fiind legat de condițiile grele în care lucrează.

Liderul sindical din cadrul CE Oltenia, Manu Tomescu, spune că trebuie oprit genocidul social din cadrul companiei, dar și faptul că oamenii trebuie să iasă mai devreme la pensie. Tomescu mai afirmă că sunt în medie peste 40 de angajați ai companiei energetice care mor anual în timpul activității.

”Vrem să ne recâștigăm grupa de muncă, un drept care ne-a fost furat. Din cauza acestui lucru, media de vârstă a salariaților din CE Oltenia este una la 52 de ani. Sunt foarte multe decese ale colegilor din timpul activității. Nu putem să tolerăm așa ceva. Au fost aproape 220 de morți numai în ultimii 5 ani în perioada activității. Dacă facem o medie ajungem la 43 de mineri care mor anual în timpul activității. Acesta este un genocid social  și trebuie să înceteze. Sunt și colegi care au murit imediat după ce au ieșit la pensie”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Tomescu a mai declarat că nu este normal ca tranziția justă de care se vorbește să lase în urmă sărăcie sau oameni bolnavi. ”Tot  timpul această companie a făcut reducere de costuri cu drepturile noastre, iar acum când și-au asumat această tranziție justă, mai mult ca oricând nu putem permite să lase în urmă sărăcie, oameni bolnavi, șomeri care să rămână fără nicio protecție socială la 50-60 de ani. Am coleg în Termocentrala Rovinari care are 58 de ani și este foarte bolnav, iar după 40 de ani de contributivitate, nu are condiții de pensionare. Sindicatele nu trebuie să lase oamenii descoperiți sau fără acest drept”, a mai spus Tomescu.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: