Planul de restructurare a CE Oltenia nu va fi aprobat până pe 30 aprilie

Este aproape oficial faptul că societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai poate să primească ajutorul de stat de 241 de milioane de euro pentru a cumpăra până pe 30 aprilie certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut. Ajutorul este condiționat de aprobarea planului de restructurare de către Comisia Europeană, iar asta nu se mai poate întâmpla atât de repede pe procedură, după cum au dezvăluit ecologiștii de la Greenpeace.

Aceștia au spus că investigația aprofundată anunțată de Comisia Europeană nu este o etapă normală a procesului de analiză, cum au susținut oficialii români, ci o acțiune majoră, care va dura câteva luni.

"Declaraţiile liniştitoare făcute de oficialii români nu sunt tocmai exacte: marea majoritate a cazurilor de ajutor de stat sunt, de fapt, închise fără obiecţii în două luni. Totuşi, pentru cazurile ce prezintă o complexitate mare, investigaţia aprofundată este procedura abordată. Comisia Europeană va publica, cel mai probabil în următoarele săptămâni, decizia şi motivaţia de începere a investigaţiei, urmând apoi perioada de 30 de zile în care toate părţile interesate pot depune comentarii", arată Greenpeace.

Pe 5 februarie, Comisia Europeană a anunţat deschiderea unei investigaţii aprofundate a ajutorului de stat pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Ecologiștii susțin că planul de restructurare va trebui modificat, în sensul unei componente mai dure de decarbonare, altfel planul de restructurare va fi respins.

Este o ipoteză vehiculată încă din toamnă, dar pe care autoritățile de la toate nivelurile au respins-o.

Vizualizări: 2,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: