Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate într-o singură zi

Patru gorjeni s-au ales, miercuri, cu dosare penale pentru efectuarea  de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant, pe raza municipiului Târgu Jiu, un bărbat, de 38 de ani, din comuna Dănești, în timp ce ar fi oferit spre comercializare articole pirotehnice, tip baterii de artificii, care fac parte din categoria F2 și F3, interzise la folosire și deținere de către persoane neautorizate.

Articolele pirotehnice ce erau oferite spre comercializare de către bărbat au fost identificate în două autoturisme utilizate de către acesta.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în greutate totală 260 kg, în valoare de aproximativ 24.000 lei, a fost indisponibilizată în pentru continuarea cercetărilor.

Tot miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari și Postului de Poliție Fărcășești au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a doi bărbați, de 29 de ani, din comuna Borăscu, ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor un număr de 238 articole pirotehnice, cu o greutate totală de aproximativ 25 kg,

Iar polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, cu ocazia unui control efectuat la un magazinul mixt pe raza comunei Brănești, administrat de un bărbat, de 60 de ani, din comuna Brănești, au identificat 263 de articole pirotehnice, care erau deținute fără drept, expuse spre vânzare.

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea confiscării.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: