Sute de mineri au decizii de pensionare

Sute de decizii de pensionare au fost înregistrate la Complexul Energetic Oltenia. Declarația a venit din partea președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Acesta a spus că de la începutul anului au fost depuse sute de astfel de decizii. ”Eu cred că au plecat cel puțin 500 de oameni din Complexul Energetic Oltenia. De la începutul anului 2020 și până acum, numai eu cunosc cel puțin 100 de persoane care au decizii de pensionare. Eu din ceea ce știu, până acum 2-3 săptămâni, existau aproximativ 600 de decizii de pensionare. Acum nu știu dacă toți acești oameni au dus deciziile, dar e clar că vor ieși sute de salariați la pensie în perioada următoare. Mai sunt și angajați care se apropie de pensionare și au cedat locul unui membru din familie”, a spus liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, la Radio Impact.

În acest moment, Complexul Energetic Oltenia mai deține aproximativ 13.000 de salariați, iar numărul acestora este în scădere. Astfel, compania energetică are nevoie urgentă de personal.

Vizualizări: 4,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: