Sute de poliţişi gorjeni, în stradă, pentru un Paşte liniştit

Inspectoratul Judeţean de Poliţie promite mobilizare maximă la sfârşitul acestei săptămâni pentru ca sărbătorile de Paşte să fie lipsite de incidente neplăcute printre gorjeni. În acest sens, peste 500 de poliţişti vor fi prezenţi la datorie, pe parcursul întregii nopţi de Înviere, IPJ Gorj elaborând în acest sens un plan de măsuri menit să asigure ordinea, liniştea şi siguranţa publică. "Conform Planului de măsuri, toate structurile operative vor acţiona, prin activităţi specifice, în special în locurile de pelerinaj, mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Strâmba Jiu, Cămărăşeasca şi Logreşti, dar şi în zonele turistice şi de agrement. O atenţie deosebită se va acorda zonei turistice Rânca unde se preconizează un aflux numeros de persoane. În acest sens, unităţile de poliţie vor amplifica relaţiile de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu şi vor constitui patrule mixte, pentru creşterea capacităţii de acţiune, în vederea realizării unor dispozitive eficiente, urmărindu-se în principal asigurarea unui răspuns prompt la nevoile de siguranţă ale cetăţenilor şi o intervenţie rapidă şi eficientă atunci când situaţia o impune sau ori de câte ori este sesizat un eveniment antisocial prin intermediul apelului unic de urgenţă 112", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.  De asemenea, poliţiştii vor colabora cu alte structuri ale statului, Jandarmerie şi Poliţii Comunitare pentru ca, teoretic, infractorii să nu mişte în front, asta în cazul în care, în loc de ciocnit ouă, s-ar putea gândi la furturi, spargeri sau chiar jafuri. "Se vor analiza şi redimensiona dispozitivele de siguranţă publică constituite la nivelul unităţilor de poliţie, în care vor fi cooptaţi şi poliţişti de la alte formaţiuni neoperative, IJJ Gorj, poliţia comunitară, societăţi specializate de pază şi protecţie, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc., pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.
Pe baza analizei asupra riscurilor ce pot afecta climatul de ordine publică, vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (gări, pieţe, târguri, oboare, etc.). În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de aceste manifestări, care, la ordin, să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite", menţionează IPJ Gorj.
 Problemele din trafic sau cele din pieţe, târguri şi oboare nu au fost nici ele uitate, mai ales că în aceste zile hoţii pot spera la o ciupeală în plus dacă reuşesc să găsească persoane suficient de neatente. "Se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Ofiţerii de investigare a fraudelor, împreună cu reprezentanţi din cadrul structurilor judeţene ale Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională specifice acestei perioade, prin efectuarea de verificări la agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. În funcţie de situaţia operativă, la verificări vor fi atraşi şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare", a mai comunicat IPJ Gorj.
 


Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: