Sute de români infectați în Germania. Este cel mai mare focar din Europa!

Ministerul de Externe informează că, în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii, din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, a fost depistat un focar uriaș de coronavirus. Astfel, din cele 1300 de cazuri depistate, peste 50% dintre cei infectați sunt români. Este cel mai mare focar din Europa. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita luarea de măsuri pentru gestionarea situației create și a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români, care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

17 români au părăsit carantina, nu se știe dacă erau confirmați pozitiv, dar erau în carantină și se fac demersuri pentru identificarea lor. E un risc epidemiologic și din acest motiv se încearcă identificarea lor.

Între timp, conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității.

De asemenea, autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate, iar dacă situația rezultată în urma testărilor o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului, informează MAE.

Potrivit sursei citate, duminică va avea loc o reuniune la nivelul autorităților de land la care vor participa și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn.

 
 

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: