Sute de tineri protestează la Târgu Jiu - VIDEO

Peste două sute de tineri s-au adunat luni seara în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, la un protest împotriva restricțiilor impuse de pandemie. Mulți lucrează în zona HoReCa, unii au afaceri în domeniu și spun că au terminat toate rezervele în acest an de restricții.

Alții sunt tineri care critică unele măsuri pe care le consideră aberante, nefiind de acord să poarte mască pe stradă sau spunând că nu înțeleg cum sunt stabilite orele între care au voie să circule.

Un tânăr om de afaceri a adus câteva baxuri cu apă și suc, pentru cei care au de gând să stea mai mult la protest.

Tinerii au pus și muzică, melodia care se aude fiind România, trezește-te!

actualizare: Grupuri de tineri se îndreaptă spre Piața Prefecturii, dorind să se alăture protestului.

actualizare1: Numărul protestatarilor este în creștere, se strigă "Libertate!"

actualizare 2: Numărul celor care protestează depășește 300. Din păcate, un grup de la AUR a a ajuns în Piața Prefecturii pentru a căpușa evenimentul.

actualizare 3: Tinerii au încins o horă în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

actualizare 4: Sunt proteste în București, Constanța, Sibiu, Craiova, Cluj Napoca, Brașov, Buzău, Pitești, Ploiești, Timișoara, Iași, Focșani.

Actualizare, ora 21.30: Tinerii au plecat în marș pe străzile din Târgu Jiu. Sunt mișcări de amploare în toată țara, astfel că autoritățile sunt prudente, pentru că este clar că situația poate deveni oricând tensionată.

actualizare: Tinerii cer demisia lui Raed Arafat, pe care îl identifică cu restricțiile aberante.

actualizare, ora 21.50: Surse din Jandarmerie spun că numărul protestatarilor depășește 600.

actualizare: A trecut de ora 22.00, oră stabilită de guvernanți pentru statul în case, dar tinerii sunt încă pe străzi, atât la Târgu Jiu, cât și în alte zeci de orașe din țară.

actualizare, ora 22.15: Ne-au îmbolnăvit cu acest virus mai mult mental, decât fizic, a spus Lucian Budulan, cel care conduce marșul celor o mie de tineri pe străzile din Târgu Jiu.

actualizare, ora 22.30: Protestatarii sunt pe str. Victoriei și se întorc spre Piața Prefecturii.

actualizare, ora 23.00: Protestul nu se oprește, tinerii au pornit în marș pe Bd. Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu. Pe paginile de socializare este anunțat protest și pentru marți, la Rovinari.

Vizualizări: 5,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: