Tabără de inițiere în escaladă, pe Cheile Sohodolului

Oportunitate pentru tinerii și copiii care vor să își consolideze cunoștințele despre escaladă sau să deprindă primele mișcări. Pot profita de minivacanța de 1 Mai pentru a merge pe Cheile Sohodolului, acolo unde alpiniștii de la Gorj Aventura organizează o tabără de inițiere în escaladă. Numărul de locuri este limitat la 20, perioada fiind 28 aprilie-1 mai.

Cheile Sohodolului reprezintă unul dintre cele mai impresionante peisaje carstice din România, peisaj întins pe aproximativ 12 kilometri în interiorul Munților Vâlcan, între localitatea Runcu și Poiana Contului. De-a lungul cheilor pot fi admirate în detaliu diverse etape de evoluție ale cheilor, cu peșteri, grote, marmite, tunele prin care se strecoară apa.

Organizatorii taberei de escaladă anunță pe pagina de facebook că se vor aborda trasee dificultate maximă 5c prin metoda top-rope și cap de coardă cu back-up de sus; se va învăța rapelul cu fiecare participant în parte; rapel dirijat; auto-blocare. Va fi și un curs de prim ajutor desfășurat în mod interactiv (accidente pe munte; accidente la escaladă; asigurarea accidentatului etc), precum și un curs de supraviețuire.

Prețul este echivalentul în lei a 150 de euro de persoană și include cazare cu demipensiune la Pensiunea Brâncuși din Peștișani. Pentru cei dispuși să doarmă la cort, prețul este de 450 de lei.  Detalii de înscriere pentru ultimele locuri libere găsiți pe pagina de facebook Gorj Aventura.

Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: