Tabăra de la Săcelu, debranșată de la energie

Autoritățile locale din Săcelu ar vrea să preia în administrare tabăra din comună, care a fost lăsată de izbeliște. Nu a mai funcționat din pandemie, când aici au fost plasați în carantină gorjenii care se întorceau din străinătate. Primarul susține că tabăra a fost chiar debranșată de la curent, pentru că Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru funcționarea și întreținerea acesteia.

Situația taberei de la Săcelu este încă incertă, iar până se va rezolva, locul unde în fiecare vară zeci sau chiar sute de copii s-ar putea relaxa va sta cu lacătul pus.

”Tabăra nu funcționează. Nu a funcționat nici anul trecut. În pandemie au fost cazați aici cei care intrau în carantină. Totul s-a bulibășit de când s-au despărțit ministerele. Nici nu mai știu de ce minister ține acum. Ideea este că a fost și debranșată anul trecut de la curent, că nu s-au alocat bani pentru întreținerea ei. Este păcat, mai ales că este singura tabără din Gorj”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Primarul din Săcelu a început să facă demersuri pentru a prelua tabără, pentru a o deschide. ”Este păcat de ea să stea închisă, mai ales că aici s-au făcut și investiții în urmă cu câțiva ani. Sincer nu știu ce s-a întâmplat, pentru că pe vremuri aceasta a fost a UAT-ului. Eu am discutat cu cei de la Consiliu Județean să căutăm soluții sau suport legal ca să preiau tabăra, pentru că este păcat de clădiri să se deterioreze, că sunt OK. În mod clar nu îi voi schimba destinația pentru că aici, cu puțină implicare, ar putea veni copii să se relaxeze. Sunt copii din familii defavorizate, din centre de plasament, sunt copii care fac diferite sporturi și ar putea veni în cantonament”, a mai spus Gheorghe Dumitrelea.

Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: