Mesaj de la cel mai mare fermier din Gorj: Strângeți lâna și dați-i foc

Vânzarea lânii nu este o afacere pentru fermierii din Gorj, ci mai degrabă o pierdere. Dacă pentru tunsul unei oi un cioban plătește 8 lei, lâna de la un animal o vinde cu 60 de bani. În acest context, cel mai mare fermier din Gorj , Ion Cherciu, îi îndeamnă pe ciobani mai bine să-i dea foc în semn de protest.

Fermierul din Crasna este recunoscut și la nivel național pentru ferma din județul Gorj că este printre cele mai tehnologizate din țară. Cherciu e de părere că Ministerul Agriculturii nu se implică așa cum ar trebui în rezolvarea unor probleme ridicate de crescătorii de animale din România, iar dacă lucrurile vor continua așa în câțiva ani efectivele vor scădea dramatic.

De exemplu, ciobanii nu pot valorifica lână pentru că prețul pe care îl primesc pe kilogram este de mizeri, în contextul în care tunsul unei oi costă aproximativ 8 lei. ”Vreau să vă spun că eu, Cherciu, i-am povățuit pe toți fermierii și toți ciobanii să dea foc la lână. Noi primim 20 de bani pe kilogramul de lână. Mai rău de așa nu s-a trăit. Eu dau 8 lei să tund o oaie și am cam 2.000 anual și pentru lâna de la o oaie primesc 60 de ani. Nu ne alegem cu nimic dacă vindem lâna sau pielea. Ieșim chiar în pierdere”.

Ion Cherciu îndeamnă toți ciobanii să dea foc la lână în semn de protest.

”Vânzarea lânii și a pieii este o catastrofă și nu avem ce discuta. Dacă am fi uniți, atunci turcii nu ar mai avea de unde să cumpere, și nu ar mai râde de noi. Dacă ne-am unii și 3-4 ani nu le-am dat lână ar fi altceva. De aia eu îi sfătuiesc pe toți să-i dea foc, ceea ce fac și eu. România și fermierii sunt lăsați de izbeliște”.  

Galerie foto


Vizualizări: 2,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: