Tânăr de 16 ani, mort pe terenul de fotbal

Jucătorul Izzy Dezu, în vârstă de 16 ani, a decedat, marţi seară, după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci pe care echipa sa, Shelbourne Football Club, îl disputa în campionatul de juniori al regiunii Dublin, informează BBC. El a primit primul ajutor pe teren, apoi a fost transportat la spital, unde a fost constatat decesul.

„Izzy s-a prăbuşit pe teren la începutul reprizei secunde şi reacţia jucătorilor din apropierea lui a arătat că situaţia era extrem de serioasă. Sfaturile medicale ale ambelor echipe au intervenit imediat, manevrele de resuscitare au fost efectuate de un pompier de la Brigada din Dublin, aflat pe arenă în afara programului, iar un defibrilator a fost folosit până la sosirea a trei echipaje de la serviciul de urgenţă. În ciuda tuturor eforturilor şi a transferului la spital, decesul lui a fost confirmat la scurt timp”, se arată într-un comunicat al St Kevin’s Boys Club, adversara celor de la Shelbourne FC.

Jucătorul va fi comemorat la următorul meci de pe teren propriu al naţionalei de seniori a Irlandei, a precizat federaţia din această ţară. (A.A.)

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: