Vrea să organizeze Festivalul Verzei

Autoritățile din comuna gorjeană Bălești vor să organizeze, în premieră, în acest an, Festivalul Verzei. Evenimentul este gândit să aibă loc în luna octombrie și este menit să ajute producătorii din localitate să vândă marfa mai ușor.

Primarul din Bălești a spus că are în plan acest proiect de câțiva ani, dar restricțiile impuse în pandemie nu au permis organizarea unui astfel de festival. Speră ca acesta să ajute producătorii să se reunească și să vândă varza pe care o cultivă în comună.

“Sperăm să ne lase vremurile să facem. De anul acesta, în octombrie, la Bălești, va fi prima ediție a Festivalului Verzei. Sperăm să fim lăsați. Am crezut că scăpăm de pandemie și începe să vină un nou val. Eu am vrut să fac din 2019, dar au fost condiții neprielnice”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Edilul a mai explicat că a construit o piață special pentru producătorii de varză, dar aceștia au preferat să o vândă pe tarabele din Târgu Jiu ori direct de la poartă, așa că piața a stat mai mult goală. Apoi a decis să o transforme într-un depozit de cherestea.

„Am făcut și o piață în comuna Bălești, unde oamenii care produc varză să o vândă. Dar oamenii nu au venit. Au preferat să meargă la Târgu Jiu. Am transformat piața respectivă în depozit de cherestea, să fie în sprijinul cetățenilor din comună și din zonele limitrofe”, a mai transmis Ungureanu, la Radio Târgu Jiu.

Celebra varză de Bălești mai este cultivată de circa 50 de producători din localitate. Numărul celor care au astfel de plantații scade de la an la an. Mulți agricultori se plâng că obțin un preț prea mic pe varză ca să mai merite munca și banii investiți în culturi. 

Vizualizări: 2,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: