Tânăr din Gorj, prins drogat la volan. Condamnare!

Un tânăr din Gorj, student la Timișoara, a fost condamnat, zilele trecute, pentru că s-a urcat la volan sub influența drogurilor.

I.G.O. a fost trimis în judecată de procurorii din Timișoara, după ce în urmă cu doi ani a fost descoperit în trafic conducând sub influența drogurilor.

Mai exact, incidentul a avut loc în data de 11.12.2017, în jurul orei 17.08, pe un bulevard din municipiul Timișoara. Gorjeanul se afla singur la volanul unui autoturism Nissan, când a fost rugat să tragă pe dreapta.

După ce tânărul a fost legitimat, polițiștii au sesizat că acesta avea un comportament bizar. L-au testat pentru alcool, dar rezultatul a fost negativ. Ulterior, I.G.O. a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost unul pozitiv, indicând prezența substanțelor psihoactive.

Interogat, tânărul a recunoscut că anterior fumase o țigară cu cannabis.  În aceste condiții, tânărul a fost condus la spital, analizele arătând un rezultat pozitiv pentru cocaină și cannabis.

Pus sub acuzare, inculpatul a solicitat ca judecata să se realizeze potrivit procedurii recunoașterii învinuirii.

Cu trei zile înainte de a fi prins în trafic, tânărul susține că se afla într-un club din Timișoara, în compania unor prieteni care dețineau câteva țigări ce conțineau substanțe stupefiante. Gorjeanul spune că „a tras câteva fumuri”, fără să își dea seama de consecințe, afirmând în fața instanței că nu este un consumator de droguri.

El a cerut să se renunțe la aplicarea pedepsei, însă instanța i-a respins solicitarea, întrucât infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive prezintă un pericol real și concret pentru siguranța publică, având în vedere că o persoană aflată sub influența acestor substanțe are mult diminuate orice reflexe și reduse orice posibilități de preîntâmpinare a unui eventual pericol pe drumurile publice.

Ca atare, tânărul a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. Judecătorul a decis suspendarea executării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, tânărul din Târgu Jiu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau în cadrul DGASPC Gorj, pe o perioadă de 75 de zile lucrătoare.

Sentința Judecătoriei Timișoara nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 22,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: