Tânăr evadat din Penitenciarul Târgu Jiu

Un deținut în vârstă de 21 de ani a evadat joi din Penitenciarul Târgu Jiu.

Tânărul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni pentru tâlhărie calificată și mai avea 2 luni până la eliberarea condiționată.

Bărbatul executa pedeapsa în regim deschis și era la muncă. Sunt filtre pe mai multe drumuri din județ, fiind verificate toate mașinile.

actualizare: Este vorba de Băiașu Ionuț. “Acesta a fost dat în urmărire, iar polițiștii, în colaborare cu jandarmi din cadrul IJJ Gorj și angajați ai Penitenciarului Târgu-Jiu desfășoară activități pentru depistarea acestuia”, a transmis IPJ Gorj.

actualizare, ora 19.50: Tânărul a fost prins de agenți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, pe o stradă din localitate.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, în care se efectuează cercetări de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - IPJ Gorj.

Infracțiunea de evadare este pedepsită de codul penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Comunicat Penitenciar: "Vă informăm că, joi 02.09.2021, în jurul orei 17.20, s-a constatat că persoana privată de libertate BĂIAȘU IONUȚ, în vârstă de 21 de ani, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiiunii de tâlhărie calificată, a părăsit punctul de lucru permanent (GAZ) de pe raza localității Târgu Jiu. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis.

In jurul orei 19.50, acesta a fost capturat de echipele operative formate din lucrători ai Penitenciarului Târgu Jiu. Acesta se afla pe raza municipiului Târgu Jiu, în apropiere de locatia GAZ.

La această oră, acesta se află în custodia Penitenciarului Târgu Jiu.

Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Gorj, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menționăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani".

Galerie foto


Vizualizări: 6,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: