Tânăr reținut în dosarul de spălare de bani

Un bărbat de 33 de ani, din Oraș Strehaia, județul Mehedinți, a fost reținut de polițiștii gorjeni într-un dosar de spălare de bani. Este vorba de un dosar în care au fost percheziții în mai multe județe, fiind vorba și de evaziune din afaceri cu deșeuri reciclabile.

Bărbatul reținut a creat circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificarii către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile, încasând o sumă de peste 12.000.000 lei. "Ulterior, prin acte false, a transferat sumele de bani în conturile unor persoane fizice apropiate, iar pentru a se sustrage obligațiilor fiscale a înregistrat în contabilitate achiziții deșeuri de la 2 societăți comerciale și o întreprindere individuală, în sumă totală de 8.300.000 lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, precum și alte persoane care au participat la comiterea faptelor", arată IPJ Gorj.

La data de 31 martie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul de caz dispunând față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. (A.A.)

Vizualizări: 1,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: