Cum prepari apa de tărâţe pentru detoxifiere

Apa de tărâţe este considerată un miracol pentru organism. Tărâțele îmbunătățesc funcțiile metabolismului, energizează organismul, reglează funcțiile tractului digestiv, îmbunătățesc funcțiile sistemului nervos, curăță căile renale, contribuie la prevenția cancerului și detoxifică organismul.

Tărâțele conțin mari cantități de minerale precum Fe, Ca, Zn, Mn, Mg, K, Cu, vitaminele din grupul B şi antioxidanți care încarcă organismul cu microelemente, îmbunătățesc funcțiile metabolismului, energizează, reglează funcțiile tractului digestiv, îmbunătățesc funcțiile sistemului nervos, curăță căile renale, contribuie la prevenția cancerului și detoxifică. Înainte de consum, se recomandă ca tărâțele să fie cât mai bine mărunțite pentru a se asimila mai ușor de organism.

Apa de tărâțe se prepară dintr-un litru de apă şi 3-4 linguri tărâțe de grâu. Se amestecă cele două ingrediente și se lasă deoparte peste noapte. Dimineața se strecoară, iar pentru un plus de vitamine și de savoare, se poate adăuga și zeama de lămâie și miere.

În cazul diabeticilor sau celor care sunt alergici la aceste două alimente, apa se va consuma ca atare. Această apă se consumă în locul apei, în mod regulat pentru că reglează digestia, este emolientă pentru stomac și intestine, este nutritivă, reconfortantă, laxativă, remineralizantă și este un tonic general.

Este extrem de bogată în vitamine din complexul B și foarte utilă celor care se confruntă în mod frecvent cu stresul sau celor care au anumite dereglări la nivelul creierului.

De asemenea, apa de tărâțe poate fi consumată cu încredere și de cei care își doresc să-și îmbunătățească memoria, de persoanele vârstnice care au suferit sau suferă de boli cronice prelungite.

Vizualizări: 1,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: