Tată condamnat pentru că şi-a bătut fiul. Pedeapsă şi pentru sora minorului!

Verdict al magistraţilor gorjeni într-un dosar în care un bărbat şi fiica sa au fost condamnaţi pentru că au bătut un minor, nimeni altul decât fiul inculpatului, respectiv, fratele inculpatei.

Valeriu Trăncău şi Adelina Valentina Predescu au fost trimişi în judecată de procurori la începutul acestui an, fiind găsiţi acum vinovaţi pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Trei ani de închisoare au dispus judecătorii în cazul lui Trăncău, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare. El are şi obligaţia de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Drăguţeşti sau la şcoala din localitate. În plus, pentru 3 ani după executarea pedepsei i-au fost interzise mai multe drepturi civile, printre care şi acela de a fi tutore sau curator.

Fiica bărbatului a primit şi ea o condamnare, de 2 ani închisoare, tot pentru rele tratamente aplicate minorului. Şi în cazul său pedeapsa nu este cu executare, Adelina Valentina Predescu având la dispoziţie un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, timp în care, de asemenea, trebuie să fie la dispoziţia organelor judiciare. Şi ea are de prestat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, fiindu-i interzis, de asemenea, pe o perioadă de 2 ani dreptul de a fi tutore sau curator.

Instanţa a ţinut cont şi de cererea procurorilor ca victima celor doi să primească daune morale şi judecătorii chiar i-au acordat minorului despăgubiri de 20.000 de lei pe care tatăl şi sora trebuie să le plătească, verdictul nefiind unul definitiv.

Dosarul a fost deschis după ce profesorii l-au văzut la şcoală cu lovituri pe corp pe băiatul aflat în clasa a opta. Aceştia au sesizat autorităţile şi aşa a ieşit la iveală că tatăl şi sora l-ar fi lovit pe acesta. Acum, sora băiatului spune că bătaia a fost o „corecţie” menită să îl trezească pe acesta la realitate. „Eu nu l-am lovit, dar tata i-a mai dat câte una pentru că el e în clasa a opta şi are capacitate în vară. El toată ziua era numai pe jocuri pe calculator sau la televizor. Ne-am împăcat cu el între timp şi ne-a promis că va învăţa. Nu mă aşteptam la o asemenea condamnare. O vom contesta, probabil, după ce ne vom consulta şi cu avocaţii”, a declarat Adelina Valentina Predescu.

Vizualizări: 1,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: