Cele mai bune cocktailuri de aperitiv

Cel mai bun lucru din weekend este, fără îndoială, să te întâlnești cu prietenii și să petreci o zi plăcută cu ei. Poate alegi un cocktail bar bun, unde po’i comanda un cocktail, ideal pentru a adăuga gust și plăcere serii.

Astăzi, mai mult ca oricând, băutura reprezintă un moment de coeziune, de distracție, care te face să uiți de rutina lungă și grea a muncii.

În acest articol îți recomandăm cele mai bune cocktailuri alcoolice de aperitiv. Lista include cele mai comandate și populare băuturi, cele care au făcut istorie și au devenit adevărate clasice, cum ar fi Aperol Spritz.

1. American

• Compoziție: Bitter, Vermut, Soda

Un cocktail integral italian, în ciuda numelui său, în care se amestecă echilibrat bitter și vermut piemontez, aproximativ 3 cl fiecare, și apoi se înviorează cu sifon. Un cocktail care se prepară direct în pahar, de preferință old fashioned, la care se adaugă o felie de lămâie și una de portocală pentru a decora paharul.

2. Garibaldi

• Compoziție: suc de portocale amar, proaspăt

Un cocktail foarte simplu, la fel de valabil ca aperitiv sau ca long drink, Garibaldi aduce un omagiu eroului de la Thousand, amintind de culoarea jachetei sale: roșu. În acest cocktail, cele 3/10 de bitter sunt suficiente pentru a determina nota amară, picantă și alcoolică care nu poate lipsi dintr-un cocktail clasic, care, prin prezența sucului de portocale, este și foarte proaspăt.

3. Aperol Spritz

• Compoziție: Aperol și prosecco

Prima băutură la care ne gândim când auzim de aperitive este Aperol Spritz. Clasic și perfect, este compus din vin alb spumant, 6 cl de prosecco conform rețetei oficiale, 4 cl de Aperol și adaos de sifon. Aperol Spritz își are originile ca băutură în istoria Veneției, pe vremea Serenissimei, și s-a răspândit de acolo, devenind astăzi o instituție ca aperitiv. Nu poate exista o vară fără să bei un Aperol Spritz și nu poate exista o vacanță în Italia fără să încerci un Aperol Spritz.

4. Moscova Mule

• Compoziție: Vodcă, Lime, Ginger Beer

Acest cocktail se confirmă ca fiind unul atemporal. întotdeauna apreciat pentru gustul său puternic și pentru prospețimea sa. O băutură în care tonurile moi ale vodcii se combină cu atingerea picantă a berii de ghimbir și a lime-ului pentru a crea un amestec incomparabil. Ideal pentru a începe o seară la ora aperitivului.

5. Negroni

• Compoziție: Bitter, Vermut, Gin

Istoria acestui cocktail explică de ce rețeta acestei băuturi este atât de asemănătoare cu cea a Americano, o băutură obișnuită pentru contele Negroni, care, în Florența anilor 1920, i-a cerut barmanului său să înlocuiască sifonul cu gin. Și așa a ajuns până la noi un cocktail unic, cunoscut și apreciat acum în întreaga lume.

6. Gin Tonic

• Compoziție: Gin, apă tonică

Un amestec foarte simplu în care găsim 1/3 gin și 2/3 apă tonică. La acestea se adaugă o felie de lămâie și, dacă se dorește, două felii de castravete. O băutură care se remarcă prin prospețimea sa, potrivită în special ca aperitiv, dar a cărei proporție de alcool, dacă este variată prin creșterea prezenței ginului tonic, poate face din cocktailul de dinaintea cinei o alegere pentru cei care vor să îndrăznească puțin mai mult.

7. Mojito

• Compoziție: rom, lime, zahăr, mentă, sifon

Acest cocktail este cubanez, din cauza romului, care se adaugă aproximativ 4,5 cl, și pentru Hierba buena, un tip de mentă tipic cubanez caracterizat printr-o aromă mai puțin persistentă decât a noastră. Apoi lămâie, zahăr brun și sifon. Acestea sunt ingredientele pentru un aperitiv exotic, de vară, dulce și înțepător în același timp.

8. Daiquiri

• Compoziție: rom, lime, zahăr

Daiquiri este o plajă cubaneză, iar într-un cocktail inspirat de această insulă, romul este o necesitate. Acesta este un cocktail deosebit de însetat, compus din 4,5 cl de rom alb, 2 cl de suc proaspăt de lămâie verde și 0,5 cl de sirop de zahăr. Un favorit al scriitorului Hernest Hemingway, alături de Mojito.

Iar dacă vrei ceva mai sofisticat ca aperitiv, încearcă un pahar de Johnny Walker la temperatura camerei, cu un strop de apă în el.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: