Târg caritabil de mărțișoare, la Peștișani

Mai mulți bunici din comuna gorjeană Peștișani lucrează la mărțișoare pe care le vor scoate la licitație, în această săptămână, în cadrul unui târg caritabil. Deja, bunicii au confecționat zeci de mărțișoare. Banii strânși vor fi donați mai multor localnici din comună, care au nevoie de ajutor.

De câteva zile, mai mulți bunici din satul Brădiceni lucrează la foc continuu. În cadrul proiectului Bunicii comunității, a fost organizat un atelier de mărțișoare, unde sunt confecționate decorațiuni inedite și mărțișoare hand-made.

„Eu am 76 de ani. Lucrăm la mărțișoare. Cred că doar eu am făcut vreo 50. Trece altfel timpul și pentru noi și știm că facem pentru o cauză nobilă ce facem”, a spus o femeie. „Ne place să venim aici. Socializăm, facem o faptă bună. Eu am făcut mărțișoare croșetate. Le dăm nepoților și la târgul caritabil”, a spus o altă femeie.

Târgul caritabil va avea loc la Clubul Seniorilor, din Brădiceni, pe 24 februarie. Vor fi expuse mărțișoare din hârtie colorată, din ceramică, traforate de câțiva bătrâni din sat, croșetate sau cusute, toate inedite. „Organizăm un târg pe 24, de Mărțișor, și am confecționat mărțișoare din materiale textile, croșetate, din lemn. Bunicii sunt foarte încântați pentru că așa s-au reîntors la ce iubeau ei în copilărie”, a spus Adriana Vasile, coordonatorul atelierului de mărțișoare.

Vizualizări: 1,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: