Târgu Jiu: A fost semnat contractul pentru încă 9 troleibuze

Contractul privind încă 9 troleibuze care urmează să ajungă la Târgu Jiu a fost semnat. Valoarea noilor mijloace de transport este de circa 5 milioane de euro. Documentele au fost parafate de primarul Marcel Romanescu și reprezentanții firmei poloneze Solaris Bus&Coach. 

Cele 9 mijloace de transport fac parte din proiectul ce prevede achiziționarea a 20 de troleibuze moderne. În toamna acestui an ar trebui să ajungă, la Târgu Jiu, 11 dintre ele, iar restul abia anul viitor.

”Este un moment deosebit pentru autoritatea publică locală. Este un contract în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Acesta completează proiectul inițial de 20 de trolee care ne sunt alocate prin fonduri europene. Am mai avut o discuție cu domnul Ciolan pentru livrarea primului pachet de trolee. Până la finalul lunii decembrie 2021, vom avea cele 11 mijloacele noi de transport. Primul va ajunge în luna septembrie”, a spus Marcel Romanescu.

Reprezentantul firmei Solaris Bus&Coach, Daniel Ciolan, spune că luna viitoare va trimite la Târgu Jiu primul lot de troleibuze. ”Completăm practic prima noastră afacere cu aceste 9 autobuze cu autonomie. Asta înseamnă că pot merge și fără ajutorul rețelei. Luna viitoare vom livra primul lot. Sper ca impactul să fie unul pozitiv și semnificativ”, a spus Ciolan.

Directorul tehnic din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, spune că va fi scos la licitație și proiectul de modernizare a transportului public, fiind vorba despre o valoare de circa 24 de milioane de euro. ”S-a făcut o analiză a Transloc și se știe destul de bine că tot ce are acum este depășit. Unele dintre mijloace de transport sunt destul de vechi. Acum putem discuta despre un oraș verde. Pe lângă acest lot de 20 de troleibuze, primăria va scoate la licitație încă un proiect destul de mare în valoare de circa 24 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre alte 15 noi mijloace de transport. Se va înlocui și rețeaua catenară, firul de contact și multe altele”, a declarat Marius Ionescu.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: