Ceaiul de scorţişoară întăreşte imunitatea organismului

Ceaiul de scorţişoară este o băutură gustoasă și aromată și un adevărat medicament. În sezonul rece, ceaiul de scorțișoară este un preţios elixir pentru sănătate fiind băutura perfectă care creează o stare de spirit bună și întăreşte sistemul de apărare al organismului.

Ceaiul fierbinte de scorțişoară are un efect antibacterian și antiviral foarte puternic, exercitat mai ales la nivelul gâtului, nasului și urechilor.

Foarte importantă este și acțiunea de stimulare a circulației și de mărire a temperaturii corpului, ceea ce va atrage după sine și o funcționare mult mai bună a sistemului imunitar, precum şi dispariţia senzaţiilor de disconfort specifice răcelii precum frisoane, dureri musculare, senzaţii de frig la extremităţi.

În fazele avansate ale răcelii, se poate administra scorţişoară cu miere, ca stimulent imunitar și antiseptic, dar și pentru calmarea acceselor de febră sau tuse. Se pune o jumătate de linguriță de scorțișoară (pulbere) în 250 ml. apă clocotită. Se lasă să fiarbă timp de 1 minut, după care vasul se îndepărtează de pe foc, se acoperă, iar conţinutul se lasă la infuzat pentru 10 minute.

Se filtrează și se consumă cât de cald posibil. Se poate consuma la nevoie sau în cure de maximum 14 zile.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: