Târgu Jiu: Brad natural în centrul municipiului. Pentru economie!

Excentricul brad care a fost cumpărat cu peste 100 de mii de euro va rămâne în depozit în această iarnă. Autoritățile din Târgu Jiu au în plan să instaleze un brad natural în centrul municipiului, pentru Crăciun. Municipalitatea speră să mai reducă, astfel, din factura la curent.

Bradul artificial, care are zeci de mii de becuri, ar fi consumat mai mult curent. Cel natural va fi împodobit cu becuri economice, promite edilul Marcel Romanescu. "Am făcut în așa fel încât să avem un iluminat public festiv pentru sărbătorile de iarnă, mai ales pe bază de led-uri pentru că sunt cu economie substanțială. Centrul va fi cu lumini de sărbătorile de iarnă. Vedem cât putem să ne extindem. Luăm în calcul orice variantă care ar presupune o economie la bugetul local și un consum minim de energie pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Am decis să optăm pentru un brad natural pentru că așa vom consuma și mai puțină energie electrică", a declarat primarul Marcel Romanescu.

Bradul natural ar putea fi luat dintr-un parc din Târgu Jiu, după ce mai mulți târgujieni au făcut solicitări ca acesta să fie tăiat.

Bradul artificial, care a fost cumpărat în urmă cu mai bine de șase ani, va rămâne în depozit.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: