Târgu Jiu: Ce se întâmplă dacă arunci coji de semințe

Poliția Locală Târgu Jiu atrage atenția că aruncarea cojilor de semințe de floarea soarelui pe domeniul public poate fi sancționată cu amenzi contravenționale în valoare de 1.000 lei, potrivit H.C.L. nr. 169 din 2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Târgu Jiu.

Prinși în faptă la „o sămânță” în fața blocului au fost doi tineri din municipiul Târgu Jiu, care au cooperat cu organele Poliției Locale, au recunoscut fapta și au scăpat doar cu un avertisment verbal, promițând că nu vor mai repeta fapta în viitor.

Spre uimirea organelor legii, tinerii au luat inițiativa și au strâns și cojile de semințe, aruncându-le la coșul de gunoi.


“Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat, însă pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să contribuim la menținerea curățeniei în spațiile publice. Prin gesturi simple, fiecare cetățean poate îmbunătăți imaginea orașului în care locuiește”,  este mesajul postat pe pagina de facebook a Poliției Locale.


Comentariile nu s-au oprit sa apară, sugerând că ar trebui verificate și mașinile parcate pe trotuare, pietonii fiind obligați să circule pe carosabil, deoarece semnele de interzicere a parcării sunt total ignorate și ar trebui “date la fier vechi”, unii spun despre tinerii care consumau semințe de floarea soarelui în fața blocului că “pot să bea în fața blocului cât vor dar... să facă curățenie “, iar alții roagă insistent Poliția Locală să verifice plantele de ambrozie din spatele blocului de pe strada Locotenent Colonel Dumitru Petrescu bl 21 b, deoarece duc lupte crâncene cu alergiile.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: