Un olimpic din Gorj are nevoie de susținere să studieze la Paris

Un elev din Gorj, olimpic la matematică și admis la o facultate de top din Paris, are nevoie de ajutor pentru a putea participa la cursuri. Familia nu își permite să achite taxele de școlarizare. A vândut deja vitele din gospodărie și un tractor, dar banii nu sunt suficienți.

Triplu medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică, Tudor Păișanu a fost admis în cadrul prestigioasei universități École Polytechnique. Doar 120 de studenți au reușit admiterea, din cei aproximativ 1.200 de aplicanți.

Ca să îl ajute, părinții au scos la vânzare un apartament pe care îl au la Filiași. Nu au găsit, însă, așa repede un cumpărător, astfel că au vândut vitele din gospodărie și tractorul pentru a face rost de bani care să acopere primele taxe.

Urmarea cursurilor acestei instituții implică un efort financiar considerabil pentru familia lui modestă. Părinții lui Tudor sunt agricultori, iar veniturile lor nu pot acoperi costurile implicate. Pe 1 septembrie, Tudor trebuie să se prezinte la deschiderea anului universitar.

“Matematica reprezintă monoideismul meu, obiectul pasiunii și dedicației absolute. Visul meu este să fac cercetare în matematică și să aduc o contribuție semnificativă acestui domeniu”, este mărturia tânărului.

Pentru a-l ajuta pe Tudor să-și împlinească visul a fost demarată o campanie caritabilă. Fiecare donație îl va aduce pe Tudor mai aproape de împlinirea visului de a urma cursurile universității la care au studiat unii dintre cei mai mari matematicieni ai tuturor timpurilor

SUSȚINE UN MATEMATICIAN EMINENT, este îndemnul celor de la "Totul este posibil".
▶ card: https://tinyurl.com/TUDOR-PAISANU
▶ cont: RO36BTRLRONCRT0386479601
▶ Revolut / BT PAY: 0722446352
cu mențiunea: TUDOR PĂIȘANU

Galerie foto


Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: