Târgu Jiu: Iarna aduce taxe mai mici pentru comercianții din piețe

Comercianții din piețele din Târgu Jiu vor plăti taxe mai mici în sezonul rece. Aleșii locali au fost de acord cu solicitarea lor și au redus taxele cu 20% până la finalul lunii februarie 2020. Zeci de comercianți care își desfășoară activitatea în piețele din Târgu Jiu au cerut municipalității să plătească mai puțin în perioada iernii pentru că profitul lor este mic, iar legumele și fructele se strică din cauza frigului. În plus, nici puterea de cumpărare nu mai este aceeași ca în restul anului.

În ședința de Consiliu Local, de luni, aleșii au stabilit să le dea o veste bună comercianților înainte de sărbători așa că vor plăti mai puțin pentru locul pe care îl ocupă în piețe.

Diminuarea taxelor se aplică doar în cazul celor care au dările achitate la zi. „Taxe mai mici pentru comercianții din piețe! Am luat această hotărâre pentru lunile de iarnă, când cei care vând trebuie să suporte condiții grele.  Este vorba de o reducere de 20% care, în cele din urmă, va avea efecte și în buzunarele cetățenilor ce cumpără din piață. Hotărârea a fost votată în ședința de astăzi a Consiliului Local”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: