Cabinet medical pentru turiștii de la Rânca. Va funcționa non-stop

Turiștii care au ghinionul să se accidenteze pe pârtiile de la Rânca ori să se simtă rău în cabane vor fi tratați, din această iarnă, chiar în stațiune. Salvamontiștii vor inaugura un cabinet medical în centrul stațiunii. Cabinetul va fi deschis non-stop, iar salvatorii montani vor interveni să acorde primul ajutor medical. Cabinetul este dotat cu toată aparatura necesară și va funcționa la baza pârtiei M1.

Tub de oxigen, defibrilator ori trusă de prim ajutor, toate dotările se regăsesc în noul cabinet medical ce va fi deschis în stațiunea Rânca. Salvatorii montani vor fi cei care vor interveni în primă fază în cazul în care un turist este rănit. În funcție de gravitatea cazului, victimele sunt transportate la spital ori tratate în stațiune pentru că salvamontiștii au și pregătire medicală și știu cum să acorde primul ajutor.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont, a adăugat că salvatorii montani au la dispoziție și două ambulanțe pentru teren montan care pot interveni în orice moment.

Pentru ca noul cabinet medical să funcționeze, salvamontiștii au primit și sprijinul cabanierilor din Rânca. „Până la începerea sărbătorilor de iarnă, vom inaugura un nou cabinet medical, la baza pârtiei din centrul stațiunii. Nu aveam un astfel de cabinet amenajat corespunzător acolo. Eram puși în situația să așteptăm cu accidentatul pe targă până venea ambulanța, stăteam prin parcări sau prin holurile restaurantelor sau pensiunilor. Nu era o situație plăcută pentru nimeni. Avem acum un cabinet medical încălzit, cu canapea pentru consultații, cu lampă de observație, trusă medicală, defibrilator, tub de oxigen, tot ce avem nevoie. Putem să menținem funcțiile vitale ale accidentaților sau să-i ținem în condiții bune până vine ambulanța. Alimentarea cu energie electrică ne-a fost oferită de un agent economic din zonă. Este cel care administrează domenil schiabil”, a explicat Cornoiu.

Cabinetul medical va fi deschis non-stop pentru toți turiștii care vor avea nevoie de asistență medicală pe timpul vacanței la Rânca. Indiferent dacă vorbim de accidentări pe pârtie ori alte afecțiuni medicale, a mai precizat Cornoiu, la Sud FM:  „Avem un cabinet medical care este deschis 24 de ore din 24. Este deservit de personal medical de la Salvamont. Avem acolo absolut tot ce trebuie pentru acordarea primului ajutorului medical. Este un cabinet care se adresează turiștilor din stațiune. Pentru toți oamenii care au afecțiuni medicale în stațiune și care au probleme, intervenim ca o echipă de prim răspuns, ținem în permanență legătura cu coordonatorul de la Serviciul de Urgență, de la Dispeceratul Ambulanței, stabilim care este gravitatea situației, dacă necesită ambulanță”.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: