Târgu Jiu, în lupta pentru titlul de Capitala Tineretului din România

Trei orașe, printre care și Târgu Jiu, au intrat în lupta pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România 2023”. Orașul câștigător trebuia să fie anunțat pe data de 9 octombrie la Constanța, însă pandemia a anulat evenimentul.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că orașul are toate șansele să câștige, mai ales că anul 2023 se anunță unul cu o casă de cultură modernizată, imobil ce va fi pus la dispoziție asociațiilor de tineri. Titlul de Capitala Tineretului vine la pachet cu o contribuție din partea municipalității, fiind vorba de 1,2 milioane de lei pentru organizarea de evenimente.

”Eu zic că sunt șanse foarte mari, mai ales că autoritatea publică locală și-a asumat toate obligațiile și drepturile. Sunt convins că cei care vor analiza acel dosar vor aprecia faptul că nu am rămas doar la stadiul de vorbe. Ne-am asumat că, în anul 2023, vom face din Târgu Jiu o Capitală a Tineretului din România. În 2023 vom avea o casă de cultură care va putea funcționa la parametri optimi, iar o parte din spații vor fi oferite asociațiilor de tinere pentru evenimente. Mizăm pe această colaborare cu aceste asociații. Decizia s-a amânat pentru perioada imediat următoare”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Târgu-Jiul luptă cu Craiova și Târgu Secuiesc, în finala competiției pentru titlul de „Capitala Tineretului din România 2023”.

Vizualizări: 795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: