Un elev din Gorj ajută primăriile să comunice mai ușor

Daniel Bîrsan,  un elev gorjean din clasa a XI-a, care învață la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, a creat o aplicație mobilă, RReports, împreună cu echipa EaglesCode din care face parte alături de alți 5 tineri în cadrul participării în programul Academia DPIT.

RReports este o aplicație mobilă  menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării, astfel aceștia pot să trimită reclamații și sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid direct de pe telefonul mobil. Aplicația are un design intuitiv și modern, făcând semnalarea problemelor mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca, după trimitere, rapoartele în care sunt prezentate reclamațiile să fie văzute pe o platformă creată special pentru primării, iar prin intermediul acesteia pot să trimită un răspuns cu statusul acesteia, raportat în timp real, către utilizatorul care a semnalat-o.

Aplicația o să fie disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză, pentru a facilita accesul la aceasta și turiștilor străini, având chiar și un mod întunecat, dar și temă de zi.

Daniel Bîrsan declară că “pandemia ne-a învățat faptul că digitalizarea este mai importantă ca niciodată, iar această platformă este un pas în viitor atât pentru administrațiile locale, dar mai important pentru cetățeni. Orice primărie poate să coopereze cu noi și să se înscrie în program, odată ce aplicația va fi lansată sau înainte completând formularul de pe site: www.rreports.software, unde sunt disponibile mai multe informații de contact și platformele de social media ale aplicației”.

Totodată acesta dorește dezvoltarea aplicației, dar și extinderea acesteia la nivelul țării, urmând să fie lansată pe magazinele de aplicații în perioada imediat următoare.

“Ideea de a dezvolta această platformă a pornit de la observarea slabei digitalizări a autorităților statului român, fapt pe care dorim să îl schimbăm, dovedind că generația tânără este capabilă și dornică de schimbare”, a transmis tânărul elev.

Cei 6 adolescenți cu spirit antreprenorial afirmă ca aceasta este prima platformă națională prin care cetățenii pot trimite sesizări către administrațiile locale.

Galerie foto






Vizualizări: 3,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: