A murit președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), Doru Dinu Glăvan, a murit, duminică, la vârsta de 75 de ani.

Doru Dinu Glăvan a fost una dintre personalitățile Radio România. Și-a început cariera la vârsta de 14 ani, când a început să publice în ziarele naționale pentru copii, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator la presa locală și regională.

În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând este angajat cronicar sportiv al Postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă, potrivit ziadevest.ro.

Din inițiativa lui și a câtorva tineri, la 8 august 1995 s-a constituit la Reșița Fundația Radio Caraș-Severin, inițiativă susținută și de autoritățile locale. Peste exact un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite primul semnal în eter.

În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, ziariștii postului se profesionalizează, Radio Reșița, dintr-un post mic, care acoperea doar o parte a municipiului de pe malul Bârzavei, ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului, adresându-se unei populații de două milioane de locuitori.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: