Târgu Jiu: Laboratorul pentru teste SARS-CoV-2 a fost acreditat

Laboratorul de genetică moleculară al spitalului din Târgu Jiu a fost acreditat, ordinul fiind publicat în Monitorul Oficial. În listă mai apar alte zeci de laboratoare din țară. De acum încolo, testele pentru depistarea SARS-CoV-2 vor fi recunoscute. Până acum, testarea se făcea în paralel la Târgu Jiu și la alte laboratoare din țară.

Laboratorul a fost achiziționat la inițiativa medicilor cu sprijinul oamenilor de afaceri din județ, care au strâns banii necesari. Odată cu laboratorul de genetică moleculară, spitalul a primit și o mie de teste pentru Covid 19. În jur de 200 de mii de euro au strâns oamenii de afaceri din județul Gorj pentru acest proiect, iar Consiliul Județean Gorj a alocat banii pentru clădirea în care a fost instalată aparatura.

În jurul noului laborator a fost și un mic scandal legat de faptul că unele teste pozitive aici au fost negative la alte laboratoare din țară, în final ajungându-se la concluzia că a fost o eroare de soft la unul dintre aparate.

Politicienii nu au ezitat nici ei în a lansa tot felul de acuzații legate de acest laborator, realizat în principal prin eforturile mediului privat și al medicilor.

Galerie foto


Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: