Elev despre cursurile on-line: Școala a dat greș

Tudor Ciutacu, elevul din Târgu-Jiu care a emoționat cu mesajele lui pentru medici sau cele care ne îndemnau să stăm acasă, vine acum cu un alt mesaj pentru gorjeni. Elevul de 16 ani vorbește de schimbarea care trebuie să se producă în fiecare din noi, dar și cum școala on-line a dat greș.

Tudor Ciutacu este elev al Colegiului ”Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu și, la fel ca alții, a făcut ore on-line despre care susține că au fost un eșec total. ”Bănuiesc că ai avut momente de nostalgie sau anxietate. Momente în care nu ai știut ce să faci și voiai neapărat să ieși, dar ai zis că mai poți. Momente în care te gândeai la absolut orice. Și momente în care primeai o notificare de pe clasroom cu noua tema pentru școală. Da, știu. Școala a dat greș. Asta e pentru cei care nu sunt a 8-a și a 12-a. Dacă tot există educație, de ce alegem să evităm marea problemă și să ne cufundăm în probleme de matematică? De ce profesorii nu ne învață cum să trecem peste această perioadă, să comunicăm, să ne înțelegem, de ce nu lucrăm la sentimentele noastre? Profesorii, sincer să fiu, nu au nici o vină.
Sistemul de învățământ românesc are cea mai mare vină”, susține Tudor Ciutacu.

Mai mult decât atât, adolescentul gorjean consideră că acest aspect contribuie la viitorul tinerilor și este nevoie de o schimbare la fiecare din noi. ”În multe cazuri, sistemul lucrează pentru a ne robotiza, iar de la școli pornește tot.
Lumea ne vrea angajați, pe noi, generația nouă. De ce alegem să fim angajați, în loc să știm singuri ce gândim și ce să gândim? Frică? Îți e frică să iei decizii? Îți e frică de ce vor zice ai tăi? Chiar sunt curios daca îți va mai fi frică la 50 de ani, descoperind că mereu ai făcut ce au vrut alții, iar tu nu ai fost niciodată fericit. Ai lucrat ani de zile pentru ei, pentru fericirea lor, pentru că, la timpul potrivit, ți-a fost frică să îți dai seama cine ești tu și cât de mult poți face”, a mai spus tânărul.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: