Sute de viziere donate medicilor. Au fost făcute de câțiva liceeni!

De aproape o lună, câțiva liceeni de la Colegiului National „Tudor Vladimirescu” s-au pus pe fapte bune. Stau ore în șir în atelierul de robotică și realizează viziere imprimate 3D pentru salvatori. Deja, până acum au realizat circa 400 de viziere pe care le-au donat spitalelor din Gorj.

Echipa de robotică Tea-Borgs a Colegiului National „Tudor Vladimirescu” a trecut de la roboți la viziere. Își făceau planuri liceenii ca să participe la cea mai importantă competiție de robotică, dar pandemia i-a făcut să se reorienteze și să nu stea degeaba chiar și cu școlile închise.

Liceul le-a cumpărat o imprimantă 3D, iar liceenii, prin rotație, au venit în atelier și au printat viziere. O oră durează până să fie gata o vizieră. În ultimele două săptămâni, tinerii au realizat încă 235 de viziere. Acestea au fost distribuite în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și în cel din Rovinari.

Beneficiarii direcți ai celor 235 de viziere donate de noi către unitațile spitalicești au fost medicii și personalul medical, expuși zilnic riscului de contaminare în activitatea profesională pe care o desfășoară.

Și nu doar cadrele medicale au fost în atenția liceenilor. “De asemenea, echipa noastră și-a îndreptat ajutorul și către alte instituții, care prin activitatea pe care o desfășoară sunt expuse pericolului generat de virusul COVID-19. Astfel, ne-am gandit că alături de medici, personalul medical și agenții de poliție, prin activitatea pe care o desfășoară pot sa fie într-o stare de pericol, motiv pentru care am donat către “IPJ Gorj-Serviciul Rutier” un număr de 50 de viziere”, a transmis echipa Tea-Borgs.

“Asociația Excelsior pentru excelență în educație” a dat și ea o mână de ajutor și le-a furnizat copiilor 250 de folii pentru realizarea vizierelor.

Galerie foto


Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: