Târgu Jiu: Noi verificări la terasele din centrul orașului

Zeci de polițiști au făcut noi controale, joi seara, în Târgu Jiu. Toate localurile publice au fost luate la pas în centrul municipiului. Oamenii legii au vrut să se asigure că este respectată distanțarea socială și nu sunt mai mult de patru persoane la o masă. Cei care nu țin cont de reguli, riscă amenzi.

Polițiștii au făcut verificări la toate terasele din centrul municipiului și anunță că aceste controale vor continua și în zilele următoare. Pe listă, mai sunt piscinele și parcurile.  “Acțiunile vor continua în toată această perioadă și se vor face verificări în mod constant la toate terasele, piscinele sau alte locuri aglomerate publice”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Lucrurile s-au complicat, în județul Gorj, în ultimele zile, când am asistat la record după record. Joi au fost raportate cele mai multe cazuri în 24 de ore de la izbucnirea pandemiei. Au fost 37 de persoane testate pozitiv pentru Covid 19 într-o singură zi, iar spitalele încep să nu mai facă față.

Deja, unitatea medicală din Târgu Jiu a ocupat toate paturile destinate pacienților infectați și caută soluții să extindă secțiile unde pot fi tratați acești bolnavi. Iar, la Târgu-Cărbunești, sunt deja internate peste 120 de persoane.

Subprefectul Virgil Drăgușin a revenit cu noi recomandări pentru gorjeni pentru ca pandemia să fie ținută în frâu și numărul de îmbolnăviri să nu mai crească: „Se observă, în ultima săptămână, o creștere foarte mare a numărului de cazuri, de persoane testate pozitiv. Recomandările pe care Instituția Prefectului și tot ce înseamnă organele cu responsabilitate în domeniu este ca oamenii să păstreze distanța fizică, să folosească masca în spațiile închise, să folosească produse de dezinfecție și să evite cât mai mult staționarea în grupuri mai mari de șase persoane”.

Galerie foto





Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: