Târgu Jiu: S-a umplut centrul orașului de tineri în straie populare

Centrul municipiului Târgu Jiu s-a umplut, astăzi, de tineri în straie populare. Totul, in cadrul festivalului organizat în memoria lui Liviu Dafinescu. 

Evenimentul a debutat cu o paradă a portului popular. 

"Festivalul jocului și portului popular gorjenesc pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”, ediția a XX-a are în vedere omagierea unei personalități de excepție a artei populare scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director și coregraf al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 10.00, din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu a avut loc o paradă a portului popular la care au participat toate ansamblurile folclorice prezente în festival. Evenimentul a continuat în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu. 

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” și Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”, transmite Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Tradițiilor Gorj.

Galerie foto





Vizualizări: 2,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: