Ansamblu folcloric din Croația, parteneriat cu tinerii din Novaci

Se anunță o perioadă încărcată pentru tinerii din Novaci. În perioada 4-7 mai, vor primi vizita unui ansamblu folcloric renumit în Europa. Este vorba de o trupă din Croația cu care ansamblul "Nedeia" din Novaci are parteneriat.

"4 - 7 mai 2023, perioada în care orașul Novaci va fi vizitat de reprezentanții comunității orașului Dugopolje, Croația, în cadrul unui proiect de colaborare româno-croată, dedicat sărbătoririi a 30 de ani de relații economice între cele două state.

Prin intermediul Ansamblului Folcloric "Nedeia", orașul Novaci este parte a unui schimb cultural între poporul croat și român. In cadrul acestui proiect croații sunt reprezentați pe plan cultural de Asociația KUDD "PLETER" din Dugopolje, al cărei ansamblu folcloric este renumit pe plan european. Întâlnirea dintre reprezentanții autorităților locale din cele două localități, dintre tinerii celor două ansambluri, va avea loc în seara zilei de joi, 4 mai 2023, la sediul Primăriei Orașului Novaci.

Tinerii din Dogopolje și tinerii din Novaci promovează cu entuziasm parteneriatele directe cu implicarea tinerilor Uniunii Europene, un parteneriat de colaborare bilaterală între comunități active pe plan european.Sâmbătă seara, vom asista la un dialog cultural între cele două localități partenere", au transmis reprezentanții Căminului Cultural din Novaci. 

Galerie foto





Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: