Târgu Jiu: Târgul de haine vechi, gaură uriașă în bugetul primăriei

Primăria Târgu Jiu plătește bani grei, anual, din bugetul local, pentru a ține în funcțiune târgul de haine vechi din zona Ciocârlău. Interesant e că municipalitatea plătește o chirie lunară a cărei valoare este cât veniturile târgului într-un an! Târgul de haine vechi, cunoscut sub denumirea de Coleus, funcţionează într-un spaţiu ce aparţine societăţii CombGorj.

Târgul de haine vechi din zona Ciocârlău face o gaură de peste 200 mii lei anual în bugetul local, și asta de mai bine de un deceniu. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei Târgu Jiu, la solicitarea Pandurul, administrația locală plătește lunar o chirie echivalentă cu veniturile realizate din activitatea târgului pe tot anul. „În acest moment, Primăria Municipiului Târgu Jiu plătește pentru platforma pe care funcționează Târgul de Haine Vechi o chirie lunară de 17.850 lei cu TVA, către SC COMB GORJ SA. Târgul funcționează în această locație din anul 2006. În ceea ce privește încasările municipalității în urma taxelor percepute de la comercianți, acestea au fost de 16.140 lei în 2015 și 17.097 lei în 2016”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Autoritățile locale spun că au în plan să cumpere platforma respectivă și că vor face un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens. „Primăria Municipiului Târgu Jiu va supune aprobării Consiliului Local intenția de a participa la licitația organizată de Agenția Națională a Finanțelor Publice, care scoate la vânzare suprafața de 6.868 mp, platformă betonată aparținând societațății COMB GORJ SA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Sumele necesare achiziționării terenului ar urma să fie alocate printr-o rectificare bugetară.

Vizualizări: 4,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: