Surse: Ciobanu va prelua “frâiele” IPJ Gorj

Comisarul de poliție Mihail Ciobanu ar putea fi împuternicit să conducă Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj, susțin surse demne de încredere din cadrul Poliției Române. Actualul comandant al IPJ Gorj, Cristian Muscălescu, se va pensiona la jumătatea acestei luni, iar un concurs pentru desemnarea șefului Poliției va fi organizat abia anul viitor.

Mihail Ciobanu a condus Serviciul Rutier Gorj în perioada septembrie 2015 – februarie 2016. Deși era împuternicit să ocupe acest post pentru șase luni, comisarul Ciobanu a plecat pentru că era cercetat pentru posibile fapte de abuz în serviciu care, în final, nu s-au concretizat. Asta după ce o șoferiță din Țicleni fusese amendată și rămăsese fără permis, în ianuarie 2016, pentru că depășise chiar o autospecială a Poliției pe linie continuă. Femeia a venit, foc și pară, să solicite o copie a procesului verbal de contravenție, susținând că polițistul care conducea mașina pe care o depășise mergea foarte încet și vorbea la telefon. Comisarul Ciobanu i-ar fi dat femeii o copie xerox a procesului verbal și ar fi rugat un subaltern să completeze pe calculatorul său o contestație a amenzii primite de șoferiță, după cum se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Polițistul a fost acuzat de subalternii săi că ar fi dictat contestația, însă procurorii au concluzionat că, în realitate, șoferița nemulțumită a scris-o. Ea a reușit să anuleze amenda în instanță. În plus, i-a fost restituit și permisul de conducere. Pe șeful Serviciului Rutier l-a așteptat însă o cercetare penală.

Cercetat pentru abuz. Dosarul, clasat!

După cercetări, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au decis să claseze dosarul, nefiind vorba despre nicio faptă de abuz în serviciu în acest caz, așa cum l-au acuzat colegii săi din Poliție. “Se constată că, în prezenta cauză, prin redactarea unei plângeri pe computerul de serviciu al făptuitorului, în timpul programului de lucru și prin înmânarea unui exemplar al procesului verbal de contravenție nu au reprezentat abateri de la deontologia profesională, fiind susceptibile să atragă doar sancțiunea disciplinară. De altfel, se constată că, în urma acestui incident, făptuitorul a fost destituit din funcția de șef al Serviciului Rutier. Astfel, având în vedere că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, urmează să se dispună clasarea cauzei”, a decis procurorul de caz.

Din partea șefilor din Poliție, Ciobanu a primit doar o atenționare. Cu toate acestea, comisarul se poate adresa instanței împotriva IPJ și a colegilor din Serviciul Rutier care au relatat fapte ce nu au putut fi și dovedite.

Concursuri blocate

Actualul comandant al IPJ Gorj, Cristian Muscălescu, se va pensiona începând cu data de 14 septembrie. Un concurs pentru stabilirea noului șef va avea loc abia în 2018 pentru că, în prezent, astfel de concursuri sunt blocate. Sunt voci care susțin că IGPR l-ar putea împuternici pe comisarul Mihail Ciobanu. Până să ajungă în Gorj, Mihail Ciobanu a lucrat în cadrul Serviciului Sistematizări Control Tehnic și Legalitatea Transporturilor Rutiere din Direcția Rutieră București.

Vizualizări: 6,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: