Târgujianul decedat după vaccin primise un ser din lotul AstraZeneca retras acum de autorități

Bărbatul din Târgu Jiu, decedat la o zi după ce s-a vaccinat anti-Covid, a primit ser Astrazeneca din lotul retras acum de autorități. Acesta avea 47 de ani și era inginer în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. Oficialii Direcției de Sănătate Publică Gorj au transmis că bărbatul a fost vaccinat cu ser din lotul retras acum, dar după necropsie nu s-a stabilit o cauzalitate între deces și vaccin.

El s-a vaccinat pe 28 februarie, iar pe 1 martie, la serviciu, i s-a făcut rău, a fost dus la spital, unde a făcut infarct miocardic.

„În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timmp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță”, s-a arătat într-un comunicat de presă transmis de Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare.

Bărbatul a murit la spital. Diagnostic: infarct miocardic acut întins. „Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, au mai transmis autoritățile la câteva zile după desecul bărbatului.

În cele patru centre din Gorj, unde s-a folosit doar serul Astrazeneca, au fost vaccinate aproximativ 1.500 de persoane.

Vizualizări: 4,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: