Târgujienii au casele pline de gândaci. Reacţie: „Sunt insecte. Trăiesc și ele!”

Localnicii din Târgu Jiu se plâng că au apartamentele pline de gândaci şi așteaptă să fie luate măsuri. Reprezentanții Aparegio dau asigurări că vor verifica zonele cu probleme, în timp ce Primăria Târgu Jiu continuă acțiunile de dezinsecție.

Strada George Coposu din Târgu Jiu sau Griviţei sunt printre zonele unde pot fi văzuți, imediat după lăsarea întunericului, gândaci care ies din gurile de canalizare. Oamenii care locuiesc în aceste zone sunt disperați. Insectele le-au intrat în case și nu mai pot scăpa de ele. „Am văzut gândaci. Sunt chiar mari. Nu știu de unde ies, dar intră și în casă. Și la mine în apartament au intrat gândaci. Nu știu cine trebuie să se ocupe de problema asta. Sunt niște gândaci mari. Ar trebui să se facă ceva. Nu e firesc să fie blocul și strada pline de gândaci. Sunt peste tot”, ne-a spus o târgujiancă. „Ar trebui să facă primăria sau Aparegio ceva. E plin pe stradă, noaptea, când ies. Sunt cu zecile. Să mai treacă și autoritățile să vadă ce este prin oraș și să pună oamenii la treabă”, susține un alt localnic.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari din zonă se apără. Susțin că toate subsolurile blocurilor pe care le administrează sunt curate, iar gândacii vin din gurile de canalizare. De acolo, mișună prin apartamentele oamenilor. „Nu știu ce să vă spun. Noi nu avem la subsol. Nu mi se pare normal. Sunt insecte care trăiesc și ele. De pe munca omului, trăiește și o furnică. Așa stau și ele. Noaptea, pe străzi. Ziua, la subsol. Știe primăria ce are de făcut. Nu știm noi. La noi, în subsol, de exemplu, este curat. Aparegio încasează bani. Ar trebui să facă dezinsecții”, ne-a spus președintele unei asociații de proprietari din zona George Coposu.

Aparegio promite verificări

Aparegio va face verificări, însă susține că, de cele mai multe ori, gândacii vin din subsol în apartamentele târgujienilor. „Este posibil ca gurile de canal să fie o gazdă bună pentru insectele care trăiesc pe sol și își găsesc refugiu în canalizările noastre. Au fost făcute dezinsecții la nivelul municipiului. Nu știam de această situație, dar nu vom trece cu vederea peste ea. Vom verifica și vom încerca să facem o acțiune comună cu Primăria Târgu Jiu. Sunt zone unde subsolurile sunt curate, dar sunt și foarte multe zone în oraș în care nu sunt deloc curate”, a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: