Taxa de pod de la Sadu, contestată de patronii din zonă

Taxa impusă de consilierii locali pentru trecerea pe podul care duce spre carierele Pleşa de la Bumbeşti Jiu a fost contestată de toţi patronii care au cariere în zonă.  În şedinţa de consiliu local de mâine se va stabili dacă această taxă se va menţine sau nu. Dacă această taxă va rămâne, fiecare maşină de mare tonaj va achita o taxă de 25 de lei pentru un bilet dus - întors.

Toate cele şase firme care desfăşoară activitate de exploatare în zona Pleşa au contestat în instanţă hotărârea consiliului local de la Bumbeşti Jiu de a institui taxă de trecere peste podul care face legătura cu carierele. Mâine  consilierii locali se vor întruni din nou în şedinţă pentru a discuta această problemă. „Decizia consiliului local a fost contestată de toate firmele care deţin cariere în valea Porcilor. Consilierii locali se vor întruni din nou joi, pentru a vedea dacă se revine asupra deciziei sau dacă se continuă”, declară Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Edilul de la Bumbeşti Jiu a făcut deja demersurile necesare pentru a alimenta cu energie electrică locul în care va fi instalată bariera. „Mie în calitate de primar al oraşului nu-mi revine decât sarcina de a pune în aplicare o hotărâre luată de consilierii locali. O să solicit în şedinţa de consiliu local alocarea unei sume pentru a crea o reţea de curent electric în zonă, acolo unde se va instala o cameră şi unde va fi instalată bariera”, mai spune primarul din Bumbeşti Jiu.

Edilii oraşului Bumbeşti Jiu speră că odată cu instituirea acestei taxe, bugetul local va strânge suficienţi bani pentru a repara drumurile distruse de maşinile de mare tonaj care le tranzitează.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: