Primarul Croitoru a făcut groapă de gunoi pe terenul unui localnic

Comuna Bolboşi condusă de primarul Viorel Croitoru este plină de gunoaie. Chiar dacă şi Bolboşi a participat la proiectul de curăţenie într-o singură zi, se pare că aici voluntarii aveau nevoie de mai mult timp. Terenul unui localnic, care nu locuieşte în România, a devenit între timp groapa de gunoi a localităţii.

Acum câteva luni primarul declara că nu are contract cu o firmă de salubritate care să colecteze gunoaiele, explicând astfel mizeria din comună. Între timp a fost încheiat un contract cu o firmă de colectare a gunoiului însă situaţia nu s-a schimbat. Atunci Viorel Croitoru „se mândrea” cu faptul că transportă cu căruţa gunoiul la Turceni, dar la felul cum arată comuna se pare că nu a mai făcut nici acest lucru în ultima perioadă.

Satul Ohaba, sufocat de gunoaie

Deşeurile menajere sunt aruncate la întâmplare pe raza comunei, iar oamenii se plâng că gunoiul nu a mai fost ridicat de foarte mult timp. „Cred că nu mai există vreo comună aşa de mizerabilă ca asta. Peste tot pe unde te duci sunt munţi de gunoaie. Nu zic, şi oamenii sunt răi că în loc să-l ţină în curte îl aruncă pe locurile oamenilor. Cel mai mult gunoi e de la cei care au magazine. Îl aduc cu căruţa, cu roaba, cu sacii, în aruncă la întâmplare, iar după ceva timp vin şi îi dau foc. Tot fumul vine tot la noi în case. Nu e posibil aşa ceva. Primarul ăsta nu face nimic“. „E teroare ce e pe cursul pâraielor. Ne ducem cu vitele la păscut printre gunoaie, bea apă din rău şi se îmbolnăvesc că sunt substanţe toxice aruncate. Satul Ohaba e sufocat de gunoaie. Şi pe locurile oamenilor aruncă deşeuri. Tot ce nu mai le trebuie prin gospodăriile îl aruncă. De miros nu mai vorbesc. Toată vara de abia am respirat când treceam pe lângă deşeuri. Eu le stâng în curte şi le dau foc”, spune un alt localnic.

De exemplu în satul Ohaba, proprietatea unei persoane a fost transformată în groapă de gunoaie, pentru că aici toată lumea aruncă deşeurile menajere. „Aruncă gunoaiele pe proprietatea mea. Asta e rea voinţă. Pe unde am umblat prin lumea asta aşa mizerii nu am văzut. Sunt şi substanţe toxice aruncate care intră în pânza freatică. Nu e posibil aşa ceva. Le aruncă aici că sunt eu proprietar”, a spus Eugen Bumbaru. Acesta crede că oamenii profită de faptul că nu locuieşte aici pentru a supraveghea proprietatea. Stabilit în Elveţia, Bumbaru a venit în vacanţă însă a fost întâmpinat de mormane de gunoaie.

Croitoru: „Pe cuvântul meu de onoare că am făcut curăţenie“

Viorel Croitoru, primarul din Bolboşi susţine că a strâns gunoaiele în toată comuna, însă oamenii sunt necivilizaţi şi nu păstrează curăţenia. Mai mult decât atât edilul nu este mulţumit nici de firma de salubritate cu care a încheiat contract. „Pe cuvântul meu de onoare că am făcut curăţenie. Am strâns tot gunoiul de prin comună. A mai fost şi acţiunea asta cu voluntarii şi am făcut lună în comună, dar dacă oamenii sunt necivilizaţi şi aruncă gunoiul la întâmplare ce să fac eu. Nici de firma de curăţenie nu sunt mulţumit că nu sunt serioşi şi nu se ţin de cuvânt. Cred că o să reziliez contractul. Vă promit că mâine dimineaţă încarc maşina iar de gunoi şi o duc la Târgu-Jiu sau la Turceni. Nu ştiu am impresia că vin din alte localităţi şi aruncă gunoiul aici că altfel nu-mi explic”, a spus şeful din Bolboşi. 

Poate o amendă de la Garda de Mediu l-ar determina pe primarul din Bolboşi să strângă gunoiul din comună.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: